ua.service.net@gmail.com    
15 грудня 2016

Про шкідливі звички

Про шкідливі звички

Попередження! Матеріал містить шкідливі для травлення фото!:)

До нашої майстерні потрапив ноутбук Lenovo Y770 (LA-6758p). Заявлена несправність: не вмикається, є індикація.

Первинний огляд у приймальні не віщував нічого незвичайного: до майстерні часто потрапляють ноутбуки з такими скаргами (не вмикається, є індикація, горять лампочки – немає зображення або ж шумить вентилятор, горять лампочки, немає зображення). У більшості випадків, такі скарги є результатом забруднення системи охолодження ноутбука й несвоєчасного проведення чистки ноутбука від пилу. Цього разу нас очікував сюрприз. Подробиці на фото.

Пил на платі
Сліди нікотину
Пил в системі охолодження

Сліди диму всередині корпуса
роз'єми на платі
Бружний вентилятор

Це ноутбук людини, яка палить («аромат» ні з чим не переплутаєш:)). І не просто палить, а робить це прямо біля ноутбука. Жовті плями та коричневий пил– це нікотиновий дим, який потрапляє у корпус ноутбука, осідає на платі й системі охолодження, змішуючись з пилом. Тандем, як бачите, вийшов чудовий.


Небезпека в чому:
 

  • Забруднена система охолодження веде до перегріву й виходу з ладу таких елементів плати, як відеокарта (відеочіп), північний або південний міст.
  • В’язка суміш нікотинового диму й пилу, яка щільно вкриває мікросхеми на материнській платі, здатна спровокувати коротке замикання елементів на ній. Окрім того, страждають також і роз’єми (наприклад USB роз’єм, гніздо живлення або роз’єм шлейфа екрану, роз’єм оперативної пам’яті та ін) – їх іноді доводиться потім міняти.
  • Вищезгадана суміш неодмінно потрапляє і у сам вентилятор, який також треба буде чистити або й зовсім міняти.

Все це збільшує вартість ремонту й терміни виконання робіт. Одні роботи з чистки ноутбука й видалення нальоту можуть затягнутися на 1-2 дні (коли зазвичай чистка ноутбука проводиться за декілька годин). Тож будьте обережні з цигарками. Ua-service попереджає - куріння шкідливе для Вашого здоров’я та ноутбука! :)
 

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.