ua.service.net@gmail.com    
25 січня 2017

Модернізація (апгрейд) ноутбука,Частина 2

Модернізація (апгрейд) ноутбука,Частина 2

У першій частині ми розглянули можливість модернізації ноутбука шляхом заміни оперативної пам’яті (частина 1). В цій статті звернемо вашу увагу на другий за популярністю запит по даній тематиці – заміна жорсткого диску ноутбука. Варто зазначити, що жорсткі диски доволі часто виходять з ладу. Симптоми можуть бути такі: ноутбук дуже повільно працює, не встановлюються драйвери, з’являється синій екран, до того ж Ви, напевно, хоча б раз бачили на екрані свого ноутбука такі повідомлення - No bootable device, No Boot Device Available (на чорному тлі білими буквами). Це ознаки того, що скоро доведеться проводити «вимушену» модернізацію:). За таких обставин перед користувачем зазвичай постає декілька питань:
 

  • Який об’єм обрати? Не беремося лізти у ваші вподобання і потреби, тому обирайте те, що до душі й відповідає вашим фінансовим можливостям.
  • Який диск обрати: HDD чи SSD? Відомо, що HDD – це накопичувач, на якому задіяний принцип магнітного запису , а SSD - накопичувач на основі мікросхем пам’яті. Якщо вже виникло питання саме апгрейду ноутбука, то наша майстерня радить звернути увагу на SSD. Перевірено,так би мовити, на собі – встановлення додаткової оперативної пам’яті не дає настільки хорошого результату у показнику швидкості роботи, як встановлення SSD у ноутбук. Ноутбук працює значно швидше.Тут лік часу йде не на хвилини, а на секунди. У ноутбуки наших працівників встановлені SSD накопичувачі: повне завантаження ОС займає не більше 7-9 секунд. До того ж ці жорсткі диски не такі чутливі до ударів, як HDD (здебільшого, якщо ноутбук падає, це , окрім усього іншого, означає й заміну жорсткого диску). Недолік SSDціна. Для прикладу: вартість SSD на 120ГБ майже дорівнює ( а буває й значно вищою) вартості звичайного HDD на 500ГБ.
  • Чи можна встановити SSD в ваш ноутбук? Чи можна встановити SSD у старий ноутбук? Так, це можливо. Головна умова - інтерфейс підключення накопичувача не IDE, а SATA (див. фото). Для прикладу: нещодавно до нашої майстерні потрапив ноутбук Dell VOSTRO V13 2010р. випуску зі скаргою на жорсткий диск. Несправний HDD замінили на SSD.

IDE SATA
 

  • Чи можна встановити SSD замість HDD? Можна! Операційна система й перенесення даних проводяться без перешкод.
  • Чи можна встановити SSD й зберегти HDD? Можна! Другий накопичувач (чи то SSD, чи HDD) зазвичай можна встановити замість DVD привода. Для цього необхідно придбати спеціальний перехідник Optibay (див. фото). Також іноді трапляються ноутбуки (переважно 17 діагональ), де на материнській платі вже виведені 2 роз’єми SATA і в корпусі передбачене місце для другого накопичувача.

Перехідник Optibay

І наостанок. Наша майстерня (сервісний центр) пропонує послугу "заміна жорсткого диску ноутбука". Ви можете придбати SSD чи HDD як у майстерні, так і в будь-якому іншому магазині, а установку ви можете доручити нам:) - установка займе від 10 до 30 хв, залежно від конструкції ноутбука. Додамо: трапляються випадки, коли ноутбук вже знаходиться на ремонті у нас і власник бажає придбати жорсткий диск в іншому місці. Для зручності Ви можете доручити замовлення потрібного жорсткого диску нам чи замовити товар з доставкою у майстерню. Розрахунок - після завершення ремонту ноутбука.
Якщо у Вас залишились запитання, Ви завжди можете зателефонувати нам й отримати безкоштовну консультацію.

(067)-500-42-81 Viber, Telegram

(096)-057-22-46 Viber, Telegram

(099)-160-86-40

 

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.