ua.service.net@gmail.com    
27 грудня 2022

Заміна залитої клавіатури MSI GE72

Заміна залитої клавіатури MSI GE72

 

Ремонт залитої клавіатури ноутбука MSI GE72


Залили клавіатуру на своєму MSI? Тоді вам сюди: покажемо процес заміни з фото, розкажемо скільки це коштує та які є варіанти ремонту. До роботи.
Ноутбук MSI GE72 MS-1794 належить до кола ноутбуків, де заміна клавіатури здійснюється двома способами:
1) Заміна всього верхнього корпусу (топ кейс).Це дорожчий варіант(десь у два рази), оскільки в такому випадку ви платите не тільки за клавіатуру, а ще й за частину корпуса ноутбука. Згідно заводських мануалів, міняється саме так.
2) Заміна тільки клавіатури. Але так просто це не зробити, оскільки клавіатура впаяна у корпус. На цьому варіанті зупинимось докладніше, бо саме його обрав власник ноутбука.

Етапи заміни клавіатури на MSI GE72


Все начиння в цьому ноутбуці кріпиться до топ кейсу, а отже для того, щоб дістатися до клавіатури, необхідно демонтувати ряд деталей.
Для початку треба зняти задню кришку і від'єднати акумуляторну батарею. На фото ми це вже зробили.

ноутбук MSI GE72 без задньої кришки

Далі необхідно демонтувати систему охолодження і материнську плату ноутбука. Фото верхнього корпусу без них.

MSI GE72 без системи охолодження і материнської плати
Далі знімаємо усяку дрібноту, щоб не заважала і не пошкодилась під час пайки, як от, наприклад, плата USB у правому верхньому куті(див. попереднє фото).
Ми майже на місці. Майже, бо у нас ще залишилась металева пластина, що додатково кріпить клавіатуру до корпусу. Вона частково прикручена до корпусу, а частково - впаяна. На фото нижче оті зелені кружальця - це і є місця її кріплення до корпусу. Для демонтажу цієї пластини їх треба акуратно розплавити.

металева пластина під клавіатуру MSI GE72
І тільки тепер у нас є повний доступ до клавіатури. Знімаємо підсвітку, і тепер на клавіатурі добре видно сліди залиття. Ось фото.

залита клавіатура MSI GE72
Клавіатура також припаяна на більш ніж 60 точок до корпусу. Процедура її демонтажу така ж, як і в металевої пластини - акуратно плавимо ці пластикові точки й знімаємо клавіатуру. Чому ми весь час торочимо за акуратність? Пластик корпусу у місцях пайки крихкий і тонкий, його легко пошкодити паяльником, тому ми не рекомендуємо експериментувати самотужки із заміною таких клавіатур, бо це потребує "набитої руки".
Тепер, коли верхній корпус вже без старої клавіатури, час ставити нову. Ось, як вона виглядає. Зверху нова клавіатура, знизу- її підсвітка.

клавіатура для ноутбука MSI GE72 MS-1794

Етапи заміни треба повторити у зворотному напрямку: запаюємо клавіатуру в корпус, ставимо підсвітку, монтуємо назад металеву пластину, материнську плату, систему охолодження, інший дріб'язок(платки, шлейфи й т.ін) і в останню чергу підключаємо акумулятор. Закриваємо кришку і все готово. Якщо все зроблено так, як треба, то зовні взагалі буде непомітно, що в ноутбук хтось лазив.:) Клавіатура впаяна рівномірно (нам траплялися ноутбуки, де пайка була проведена неякісно і кнопки на новій клавіатурі частково провалювались вглиб корпусу, виглядало це не дуже).
Ноутбук MSI GE72 MS-1794 після заміни клавіатури. Денне світло.

заміна клавіатури MSI GE72

У темноті.

клавіатура MSI GE72 з червоною підсвіткою

Варіанти ремонту та ціни


В цьому ноутбуці можна поставити декілька варіантів клавіатур, вони всі оригінальні, просто з різною комплектацією. Далі пояснимо про що йдеться, а поки на хвилинку зупинимось на ціні за роботу по установці клавіатури на цей ноутбук. З огляду на об'єм і складність робіт, робота коштуватиме - 1500 грн.
Варіанти клавіатур для MSI GE72 та ціни (Зауважте, що ціни на комплектуючі постійно змінюються і тому ми все уточнюємо на момент звернення в сервіс!!!):
1) з підсвіткою RGB (багатоколірна). Найдорожчий варіант. Орієнтовна ціна клавіатури близько 3200-3500 грн. 
2) з монопідсвіткою(тільки один колір). Орієнтовна ціна на клавіатури такого штибу 1900-2600 грн.
3) без підсвітки, орієнтовна ціна на такі клавіатури 1400-1500 грн.
На всі 3 варіанти оригінальних клавіатур дається гарантія від виробника 3 місяці. Тут власник обрав середній варіант і ми встановили клавіатуру з монопідсвіткою - червоною.
Ще є один варіант ремонту, коли сама клавіатура після залиття вже мертва, а от підсвітка вижила. За бажанням власника можна встановити клавіатуру без підсвітки і накласти на неї стару підсвітку. Важливо! На таких клавіатурах літери підсвічуватися не будуть, лише самі кнопки навколо. Для прикладу, як це було реалізовано на ігровому ноутбуці Lenovo, дивіться тут.
І наостанок. Що по строкам? 1-2 дні. Якщо клавіатура є у нас на складі, то зробимо за день.
Цікавить інший ремонт ноутбука MSI GE72? Телефонуйте або ж заходьте до нас на безкоштовну діагностику ноутбука.

067-500-42-81 (Viber ,Telegram)

099-160-86-40

096-057-22-46 (Viber ,Telegram)

ua.service.net@gmail.net

 

 

 

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.