ua.service.net@gmail.com    
02 серпня 2017

Роздулась акумуляторна батарея на планшеті,Що робити? Яка ціна ремонту?

  • Роздулась акумуляторна батарея на планшеті,Що робити? Яка ціна ремонту?
Роздулась акумуляторна батарея на планшеті,Що робити? Яка ціна ремонту?

Симптоми несправностей акумулятора на планшеті.

Планшет швидко розряджається, не тримає заряд, або ж заряджається тільки до певної межі (наприклад, тільки до 60 відсотків, а далі діло не йде) - все це ознаки виходу з ладу акумуляторної батареї.
Справа в тому,що доволі часто батареї ще й роздуваються. Іноді власник помічає це вже у останню мить -коли акумулятор, через свої розміри, пошкоджує корпус гаджету, а саме: розходиться корпус планшета, тріскається екран, у особливо важких випадках може пошкодитись ще й материнська плата.
Нижче наведений випадок,коли розміри акумулятора несумісні з цілісністю пристрою.

роздута батарея планшету

Причини виходу з ладу.

Причин того, що акумулятор "рознесло" може бути декілька:
 

  • Знос запчастини. Здебільшого строк служби акумуляторної батареї не перевищує 1-2 років. По закінченні цього терміну у батарейці можуть початися хімічні процеси, які й ведуть до здуття.
  • Виробничий брак.
  • Фізичне пошкодження. Порушення герметичності елементів батарейки.
  • Неоригінальні зарядні пристрої. У "нерідних" зарядках доволі часто зустрічаються невідповідні гаджету технічні характеристики (більший чи менший вольтаж і ампераж). Відповідно це впливатиме й на тривалість життя акумулятора.
  • Контролер заряду. Це мікросхема на материнській платі, яка відповідає за процес зарядки пристрою. Несправний контролер впливає на роботу АКБ й може вивести його з ладу.
  • Залиття. Потрапляння рідини у будь-який пристрій викликає коротке замикання у ньому, яке може зачепити й батарею.

Що робити, якщо батарея на планшеті роздулася?


1) Необхідно акуратно вилучити її з корпусу. На таку АКБ не варто подавати живлення! У такому разі хімічні реакції продовжуватимуться й батарейку "розпиратиме" щоразу більше й більше.
Деякі планшети мають досить "хитру" конструкцію(багато тоненьнких шлейфиків, болти зі спеціальною різьбою й таке ін.), тому, якщо Ви не відчуваєте в собі сил зняти батарейку самостійно, доручіть це нашій майстерні аби потім не витрачати кошти на ремонт інших частин гаджету.
2) У жодному разі не намагайтесь проколювати таку батарейку. Через накопичення газів у корпусі, вона може вибухнути. До того ж у ній містяться токсичні речовини, через які її не можна просто викидати, а необхідно здавати на утилізацію.
Ось приклад того,що може статися при розгерметизації елементів батарейки. Це правда не найгірше,що може статися,власник відбувся простою заміною батареї. Отже, на фото нижче - планшет Asus.

пошкоджена батарея
планшет з пошкодженнями
пошкоджена кришка планшету

3) Тепер можна приступити до пошуків нового акумулятора для вашого планшету, оскільки відновлення здутого акумулятора (заміна елементів) може бути небезпечним.

Скільки коштуватиме заміна батареї на планшеті?

Важливо!
Вартість акумуляторної батареї залежить від бренду й моделі планшета. Точну ціну Ви можете дізнатися у наших менеджерів.
067-500-42-81
096-057-22-46
099-160-86-40
ua.service.net@gmail.com

Для зручності нижче наведені орієнтовні ціни.
Для китайських планшетів - від 250 грн до 800 грн.
Для планшетів Asus, Acer, Samsung, Lenovo та ін. - від 700 грн до 1600 грн.






 

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.