ua.service.net@gmail.com    
14 травня 2020

Заміна екрану Asus X756u

Заміна екрану Asus X756u

 

Заміна екрану на ноутбуці Asus X756u


Зазвичай ми не приділяємо аж такої уваги темі заміни матриці в ноутбуці, але це лише тому, що в більшості випадків там немає про що писати: розкрити корпус екрану, встановити новий дисплей і готово. Це стандартне завдання для досвідченого майстра. Та є такі конструкції, що оминути їх просто неможливо.
Ноутбук Asus X756u - саме такий випадок.
Заміна екрану знадобиться якщо:
- є тріщини, чорні плями - тобто був здійснений фізичний вплив
- є вертикальні й горизонтальні смуги (ці симптоми також відповідають за поломку шлейфа, знадобиться діагностика)
- дисплей "заливає" білим.

Що варто враховувати власникам саме цієї моделі ноутбука?


1) Виробником передбачено декілька варіантів матриць. Що це означає? Тут може бути встановлений тонкий (slim) чи звичайний екран, окрім цього  - різні роз'єми під шлейф екрану (30 pin і 40 pin), а також різне розташування цього роз'єму - зверху, знизу, ліворуч і праворуч. Щоб дізнатися який саме дисплей встановлений на Вашій модифікації, доведеться розібрати пристрій і подивитися на парт-номер деталі (він міститься зі зворотнього боку екрану). І тут ми поступово підійшли до другого, не менш важливого пункту
2) Конструкція цього Asus не дозволяє швидко розкрити корпус, щоб демонтувати екран (як у більшості - доступ через рамку). Для цього знадобиться ПОВНІСТЮ розібрати апарат.

Починати слід з нижнього корпусу (корита), потім слід зняти верхню частину (область з клавіатурою). Але й на цьому Ваші страждання не завершаться, бо навіть коли кришка матриці вже відкручена (див. фото),

треба викрутити ще з добрий десяток гвинтів, що кріплять петлі та тримачі до екрану й корпусу. Лише тоді можна демонтувати несправну деталь і встановити нову. А ще ж треба зібрати все докупи... бажано по дорозі не забути під'єднати всі шлейфи й таке ін...Іншими словами, розбирання й збирання цього ноутбука - задоволення ще те. Двічі (а можна й тричі:)) подумайте перед тим, як самотужки замінювати деталі в такому апараті.
Ми впорались за годину. Вартість екранів для цієї моделі варіюється від 4000 грн до 5000 грн, залежно від модифікації (зауважте, ціни актуальні на осінь 2022 року, телефонуйте для уточнення). Гарантія - 6 місяців. Швидкість і акуратність роботи гарантуємо, звертайтесь!

 

 

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.