ua.service.net@gmail.com    
08 листопада 2019

Ремонт залитого ноутбука, фотогалерея

Ремонт залитого ноутбука, фотогалерея

 

Ремонт залитого ноутбука

Залив ноутбук водою, кавою, несолодким/солодким чаєм, вином, пивом, шампанським, компотом, колою тощо - варіантів може бути дуже багато.
Перше питання, що виникає у таких ситуаціях: що робити?
А от що:
Відключайте блок живлення і акумуляторну батарею. Тобто, треба перервати подачу живлення на материнську плату. Тут бувають нюанси. Що робити, якщо батарея внутрішня? Спробуйте викрутити болти самотужки і від'єднати її, процедура там нескладна. Батарея підключається або через ключ (див фото), або через маленький роз'єм.

варіанти підключення акумуляторів

Тут варто зазначити, що болти можуть бути різної довжини і діаметру. Тому, якщо Ви не пам'ятаєте порядок розташування, краще не закручувати їх назад. Можна прокрутити плату, корпус чи інші частини. Тим самим завдати ще більшої шкоди. Довірте цю роботу майстрам.

болти ноутбука

Отже, відкрутили болти, від'єднали акумулятор, що далі?

Найкраще - звернутися якнайшвидше до майстерні. Але, як показує практика, люди, здебільшого, сподіваються на краще: чекають поки ноутбук просохне (чи ще гірше - сушать його феном, на батареї тощо), потім намагаються увімкнути.

Іноді це має успіх, але якщо рідина таки потрапила на материнську плату, то ефект буде тимчасовим. Рівно до того моменту, поки окис на елементах не спричинить коротке замикання. Те саме можна сказати і про клавіатуру ноутбука. Не всі вони помирають одразу після залиття. Іноді, після висихання, клавіатура може ще деякий час нормально працювати і тільки згодом почнуться проблеми: не працює частина кнопок, кнопки залипають, подвоєння, клавіатура пищить, не працює половина клавіатури і т. ін. В останньому випадку - клавіатуру можна замінити й працювати далі, а от у випадку з материнською платою так не виходить, на жаль. Чим більше проходить часу, тим масштабніші ушкодження. В багатьох випадках успіх ремонту залежить від швидкості звернення до сервісного центру. Є над чим замислитись.
Для прикладу, нижче розміщуємо невелику фотогалерею.

контролер зарядумультиконтролер живлення

транзисторизалиті транзистори

шим-контролерроз`єм

 

 

 

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.