ua.service.net@gmail.com    
10 квітня 2018

Ноутбук після удару,Про що варто знати?

Ноутбук , який постраждав через удар або падіння можна одразу впізнати за зовнішніми пошкодженнями. Зазвичай такі ноутбуки потрапляють до майстерні із розбитим екраном чи корпусом, або з першим і другим одразу.
Поміняти корпус та екран  - нескладне завдання, але не варто поспішати із заміною цих частин ноутбука поки не зроблена повна діагностика.
У таких випадках може бути декілька підводних каменів. Ось що необхідно перевірити:

  • Жорсткий диск. Він дуже чутливий до ударів, тому майже в усіх випадках його доводиться міняти на новий.
  • Система охолодження. Система охолодження складається із мідної термотрубки та вентилятора. Якщо удар був досить сильним, то мідна трубка може деформуватися й  вже не виконуватиме свою функцію, як належне. На вентиляторі можуть зламатися лопасті.
  • Материнська плата. Тут є багато варіантів розвитку подій, адже може постраждати як сама плата (від мікротріщин у шарах, до відламаних шматків), так і елементи на ній (сколи на кристалах відеочіпа, мостів або процесора, пошкоджені «лапки» мікросхем та ін), також не треба забувати за усілякі роз’єми, шлейфи, додаткові плати.

Підсумуємо. Якщо ноутбук падав, не поспішайте самостійно купувати запчастини без повної діагностики:  окрім видимих зовнішніх пошкоджень, можуть бути і внутрішні, які суттєво вплинуть на вартість ремонту.  Зверніть увагу на фото. Ноутбук був в автомобілі, який потрапив у ДТП. Зовні розбитий екран та є незначні пошкодження корпусу. Корпус можна склеїти, екран –придбати та замінити на новий. АЛЕ. Чи на цьому все? У даному випадку – ні. Заміни потребує ще й жорсткий диск, а це ще мінімум +1000 грн до вартості ремонту.  Отже, якщо з вашим ноутбуком вже сталася така халепа, пропонуємо завітати до нашої майстерні на повну діагностику несправностей

Розбитий ноутбук

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.