ua.service.net@gmail.com    
12 лютого 2020

Ремонт Schenker XMG P170EM

Ремонт Schenker XMG P170EM

 

Непростий ноутбук Schenker: проблеми з відеомодулем


До нашої майстерні звернувся власник ноутбука німецького виробника Schenker XMG.
Яка проблема виникла у нього?
Після запуску гри, через короткий час ноутбук або вимикався, або "викидав" з гри. Зазвичай підозра падає на відеочіп.
Отже, ми взяли  техніку на діагностику. До речі, діагностика ноутбука у нашій майстерні безкоштовна, робимо протягом 1-3 робочих днів (це залежить від проблеми та наявності деталей на складі).
Якими ж були причини такої поведінки?
Коли ми розібрали ноутбук, одразу в око впав стан дискретного відеомодуля:

дискретний відеомодуль Schenker XMG P170EM
 - пожовтіння верхнього шару текстоліту плати та елементів на ній
 - прогар у шарах материнської плати

прогар, пожовтіння
 - зміна кольору плати модуля, він почорнів

зміна кольору текстоліту модуля
 - зміна кольору текстоліту на самому відеочіпі - також почорнів
 - невідповідна термопаста (кристал мікросхеми змащений пастою, яку в народі називають "серебрянкою". Вона не спроможна відводити тепло не те що з потужного ігрового ноутбука, вона не справляється в апаратах зі звичайною комплектацією).  

серебрянка

Але й тут ще не все.
 - деформована термотрубка. Мідна трубка системи охолодження має прилягати по всій площині до кристалу мікросхеми, якщо цього немає - чіп отримує термоудар. 
 У підсумку, це і сталося з мікросхемою відео, до того ж пошкоджені шари плати дискретного модуля.

 

Що потрібно зробити для відновлення роботи ноутбука?


 - На жаль, міняти сам чіп немає сенсу через засмажену плату. Знадобиться заміна модуля. Коштує він грубеньких грошей - все крутиться навколо 350-400$. Такою є ціна некваліфікованого втручання і неправильно проведеної чистки системи охолодження. Двічі подумайте, перед тим, як виконувати таку роботу самотужки чи довіряти її людині без досвіду
 - Після заміни модуля треба зробити людську чистку: з відповідною рівню тепловиділення ноутбука термопастою і ремонтом охолоджуючої трубки. 
 - Останній етап, який потребує не менше уваги, ніж усі попередні - температурні тести під максимальним навантаженням. Саме цей етап виявляє можливі дефекти та несправності, всі деталі та пристрої ноутбука проходять перевірку - материнська плата, клавіатура, оперативна пам'ять, жорсткий диск, wi-fi модуль та ін. Тільки після цього апарат можна видавати.
 Підсумки цієї статті наступні: те, що на перший погляд може виглядати просто й легко (профілактика системи охолодження), потребує насправді знань та досвіду. Підбір відповідної термопасти, правильне нанесення (товщина пасти на кристалі чіпів, межі її нанесення), встановлення термотрубки чітко по кристалу мікросхем, вирівнювання деформованої трубки, температурні тести - все це робота для спеціаліста. 
 Ремонтуємо ноутбуки вже 12 років, довірте цю роботу нам! 
 Діагностика - безкоштовна.

 

 

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.