ua.service.net@gmail.com    
31 травня 2017

Нова ініціатива від NVIDIA - Max-Q

Нова ініціатива від NVIDIA - Max-Q

Компактний та потужний ігровий ноутбук? Чи можливо це?

Так! Тепер можна сміливо заявити про це, бо у травні була презентована ініціатива від NVIDIA - Max-Q.

У чому суть?
Ця ініціатива ставила за мету створення компактних ігрових ноутбуків без втрати продуктивності. Ба більше, вона направлена на збільшення потужності таких апаратів у 3 рази.
Для прикладу давайте згадаємо як здебільшого виглядає ігровий ноутбук? Товста і масивна конструкція з потужною системою охолодження й немалою вагою (зазвичай не менше 5 кг). Далі на малюнку для наочного прикладу представлений Asus Rog G750: вага 5 кг. Габарити (Ш х Г х В) 410 х 318 х від 17мм до 51мм.

Asus Rog G750
А тепер уявіть,що завдяки Max-Q цей ноутбук можна буде зробити тричі тоншим і тричі потужнішим.
На відео,яке наведене нижче, головний виконавчий директор NVIDIA Дженсен Хуанг показав, як задум був втілений у життя. Він представив тонкий ноутбук вагою біля 2 кг на базі відеокарти NVIDIA GeForce GTX 1080 (для порівняння був взятий масивний ноутбук Asus Rog із відеокартою GeForce GTX 880M). Для демонстрації його повноцінності й потужності на ньому була запущена гра Project Cars 2 (відеогра в жанрі автосимулятора,тематика:автоперегони). Також пан Дженсен Хуанг зазначив, що представлений ноутбук на 60% потужніший за Play Station 4 pro.

Слід зазначити, що для втілення у життя цієї ідеї необхідно опрацювати й продумати одночасно два напрями - hardware і software. Наприклад, у процес була залучена функція WhisperMode: вона дозволяє відслідковувати й оцінювати частоту кадрів та одночасно налаштовувати параметри графічного адаптера для створення оптимального режиму енергоефективності.
Цю ініціативу Nvidia вже підтримали такі відомі виробники, як Acer, Dell Alienware, ASUS, Gigabyte,Lenovo, MSI та ін. Тож не за горами нові покоління та моделі ігрових ноутбуків.





 

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.