ua.service.net@gmail.com    
24 січня 2020

Ремонт ноутбука Asus X756u

Ремонт ноутбука Asus X756u

 

Про акумулятор Asus X756 та інші несправності


На діагностику надійшов Asus X756u з наступними скаргами:
 - не заряджається
 - деформація корпусу, не працює тачпад
 - сильно нагрівається під час роботи.

деформація корпусу ноутбука

заміна тачпаду Asus
 Діагностика ноутбука Asus виявила наступне:
  - Акумуляторна батарея на цьому апараті внутрішня. Вона роздулась і потребує заміни(див фото нижче).

роздутий акумулятор ноутбука Asus

Чому так відбувається? Точно сказати важко: таке може статися через знос її внутрішніх елементів; не є корисним так званий "перезаряд" - коли Ви залишаєте апарат заряджатися на ніч, наприклад. В такому разі, батарея набирає заряд за декілька годин і до ранку залишається підключеною до блоку живлення. У зв'язку з цим контролер, який встановлений на батарейці, неправильно фіксує кількість циклів заряду і розряду - тому ця запчастина виходить з ладу значно швидше.
   - Деформація корпусу в області тачпаду виникла через невідповідні розміри акумулятора. Плата тачпаду, що знаходиться над батареєю, пошкоджена через таке значне здуття.
   - Ноутбук сильно гріється під час роботи через затверділу термопасту. Річ у тім, що для ефективного тепловідведення термопаста має зберігати свою пастоподібну структуру і властивості. В середньому, її ресурсу вистачає на 1 рік-1.5 року. Ноутбук швидко нагрівається після ввімкнення? З радіатора не видувається повітря, або ж навпаки - повітря дуже гаряче з перших хвилин роботи? Це все ознаки забрудненої системи охолодження.

   

Що робити?


   Найголовніше - це видалити пил з вентилятора і обов'язково замінити термопасту. Якщо пропустити цей етап чи зробити його частково (не міняти термоінтерфейс, або ж не прибрати з кулера пил), елементи материнської плати отримають термоудар і ремонт ноутбука Asus X756u стане в рази дорожчим.
   Після профілактики системи охолодження та проведення усіх температурних тестів, можна переходити до заміни пошкоджених деталей - заміна тачпаду, заміна акумулятора.

   

P.S.

 

У випадках, коли батарея розміщена під кришкою нижнього корпусу, власникам слід бути уважними до симптомів її несправності. Оскільки роздута батарея - це небезпечно для людини і шкідливо для деталей гаджету. Добре, що у конкретному ремонтному випадку батарея розміщувалась під тачпадом і розтрощила лише його плату управління. А є марки й моделі, де акумулятор заходить на область з материнською платою. Такий вигин цієї деталі спричинює в ній мікротріщини, пошкоджуються мікросхеми та токопровідні доріжки. Вище ми згадували за симптоми, то які ж вони? Зверніть увагу, деякі з вказаних ознак несправності схожі з тими, що відповідають за поломку інших деталей і мікросхем: гніздо зарядки, контролер заряду на материнській платі та ін. Тому ми вкотре наголошуємо на необхідності діагностики перед купівлею запчастин. Повернімося до симптомів.
 - ноутбук розпізнає батарею, але вона не заряджається
 - система повідомляє, що не бачить акумулятор 
 - швидко заряджається, швидко розряджається
 - заряджається тільки до певної межі (наприклад, до 50-60 відсотків)
 - в запущених випадках починає розходитись корпус.
 Тож будьте уважні та не зволікайте з візитом до майстерні, якщо помітили хоча б щось одне зі списку.
 Залишились запитання? Зателефонуйте нам, напишіть на нашу електронну скриньку, або просто завітайте на безкоштовну консультацію чи діагностику.

 

 

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.