ua.service.net@gmail.com    
29 березня 2023

Asus TUF Gaming FX504G перестав вмикатися і має проблеми з корпусом

  • Asus TUF Gaming FX504G перестав вмикатися і має проблеми з корпусом
Asus TUF Gaming FX504G перестав вмикатися і має проблеми з корпусом

 

Пошкодження корпусу та проблеми з увімкненням ноутбука Asus FX504G

Як і зазвичай, починаємо з первинного огляду ноутбука.
Йому трохи дісталося на горіхи:
- тріщина на рамці екрану, рамка відходить від кришки. Фото

пошкоджена рамка Asus FX504
- корпус материнської плати розходиться з обох боків. Права сторона сильніше.

пошкоджена права сторона
Ліва значно менше.

ліва сторона розходиться менше
Наостанок. Ноутбук не вмикається. При натисканні на кнопку увімкнення, не реагує взагалі: не горять індикатори та підсвітка. Тож етапність робіт можна визначити вже зараз:
1) спочатку розбираємось з материнською платою. Важливо визначити чи можна її відремонтувати і скільки це буде коштувати перед тим, як замовляти нові корпусні деталі, наприклад.
2) ремонт або заміна корпуса (пропонуємо варіанти залежно від стану пристрою, наявності запчастин та бюджету власника).

Діагностика материнської плати та внутрішніх пошкоджень корпусу ноутбука Asus TUF Gaming FX504G

 

Отже, Asus FX504G не вмикається і не дає жодної індикації. Підключення лабораторного блоку живлення до ноутбука підтвердило наявність короткого замикання на платі. Тож тепер необхідно знайти де це коротке замикання і прибрати його. Це робота для нас:).
Результати діагностики:
- вигоріло живлення на вході.
- відстунє живлення центрального процесора
- вигорів ланцюг живлення відеокарти
 Серйозний діагноз, але могло бути й значно гірше - у даному випадку, якби не вижив відеочіп і процесор. Такий ремонт просто нерентабельний і на цьому можна було б вже і завершити. Але, на щастя, обидві мікросхеми робочі.
 Звідки взялося це коротке замикання? Причина криється у поламаному корпусі ноутбука. Зараз розглянемо детальніше і все пояснимо.
 З зовнішніми пошкодженнями корпусу все ясно - воно, як то кажуть, на видноті. Але всередині проблем буде не менше. Почнемо з корпусу матриці.
 Рамка з лівого боку так тріснула недарма, її виламала пошкоджена петля. Частина петлі вирвала з кришки екрану усі кріпильні втулки для болтів та залишилась на рамці. Для наочності ми зняли відео. На ньому показано місце зламу петлі у корпусі. Права сторона жива.


 Фото лівої сторони кришки. Немає куди вкручувати болти, що тримають петлі у корпусі, всі кріпильні втулки відсутні.

кришка матриці Asus FX505 без втулок
 Тепер відкриємо корпус материнської плати. "Дно"(нижній корпус) Asus FX504G ціле, а от топ-кейс з клавіатурою, до якого кріпляться нижні частини петель ноутбука, там вже страшне й сумне.
 Обидві сторони пошкоджені.

пошкодження верхнього корпусу Asus FX504пошкоджений верхній корпус

 Якщо придивитися, то видно, що не на всіх кріпленнях присутні металеві втулки. І на цьому моменті ми зупинимось. Причина короткого замикання криється саме у них: ці металеві втулки літали по материнській платі, на яку подавалося живлення (акумулятор був підключений). При контакті металу з платою, що знаходиться під напругою, виникло коротке замикання. Одна така металева частина може наробити біди, а їх по платі "гуляло" аж 4 штуки! Власнику, відверто кажучи, дуже пощастило. Ось, як вони виглядають. 


 Саме тому дуже важливо за найменших ознак пошкодження корпусу, не баритися з візитом до сервісного центру. Пластиковий корпус втулки поступово кришиться і коли він руйнується хоча б на половину, з нього всередину корпусу випадає металева різьба. Що з цього виходить потім ви чудово бачите на прикладі ноутбука Asus TUF Gaming FX504g.
 Материнську плату ми відремонтували, що робити з корпусом? Варіантів є два:
 - заміна пошкоджених корпусних деталей, а це: рамка матриці, топ кейс(або верхній корпус), новий комплект петель. Такий варіант стане в копієчку. Нижче дамо орієнтовні ціни.
 - ремонт корпусу ноутбука Asus FX504. Цей варіант дозволяє значно зменшити кошторис. Варто зауважити, що після ремонту функціонал ноутбука повністю зберігається: кришку екрану можна спокійно відкривати й закривати, ноутбук можна переносити за потреби, іншими словами - користуєтесь, як і раніше. Єдиний нюанс - якщо зовні вже є тріщини на корпусі, то після ремонту шви все одно будуть помітні. У разі, якщо естетичний бік питання вас не хвилює, то цілком можете погоджуватись на такий варіант. Власник обрав саме його. У випадках, коли корпус зламаний тільки зсередини, зовні взагалі не залишається слідів ремонту.
 Зняли для вас коротеньке відео, щоб показати ноутбук після ремонту. Нічого не розходиться, хід петель м'який, кришку можна відкривати однією рукою.
 

 

Скільки коштує ремонт ноутбука Asus TUF Gaming FX504G?


 Просимо зауважити, що ціни можуть змінюватися, тому ми все уточнюємо на момент звернення в сервіс. Ціни вказані на весну 2023 року! 
 Почнемо з діагностики - вона безкоштовна.
 Заміна корпусу, беремо конкретний випадок, ціни на деталь: верхній корпус стане в 3500-3700 грн(постачається з клавіатурою, впаяна у корпус), рамка екрану- 550-600 грн, петлі 300 грн. Робота по установці коштуватиме 1500-1700 грн(для установки деталей ноутбук повністю розбирається).
 Ремонт корпуса і петель - від 1200 грн(залежить від масштабу пошкоджень). Наголошуємо, що вартість ремонту ми узгоджуємо з власником лише після повного огляду пристрою та діагностики.
 Бажаєте дізнатися орієнтовну вартість ремонту вашого ноутбука? Надішліть нам на Viber чи Telegram фото несправності:


 067-500-42-81 Viber, Telegram
 096-057-22-46 Viber, Telegram

Або заходьте до нас у сервіс на Хорива 23. Контакти

 

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.