ua.service.net@gmail.com    
03 жовтня 2016

Залив ноутбук:Що корисно знати?

Залив ноутбук:Що корисно знати?

Любителів гастрономічних задоволень біля ноутбука часто цікавлять відповіді на наступні питання: що робити, якщо залив ноутбук кавою, чаєм, молоком, борщем (ну куди ж без нього?:) ); як діяти коли залив ноутбук пивом, шампанським, вином (а хочеться і трохи випити , і фільм подивитися:) )... Та й домашні улюбленці не забувають про сюрпризи для любих хазяїв. Отже всім, кого спіткала така доля чи хто хоче бути готовим діяти у разі чого, пропонуємо ознайомитись зі статтею.

Що ж робити :

  •  Першочергово необхідно від`єднати акумуляторну батарею ноутбука. Навіть на "мертвій" АКБ залишається невеликий запас енергії, який продовжує давати живлення на плату. Відповідно до цього, продовжується невідворотний процес "загибелі" вашого ноутбука.
     
  • Пам`ятайте, що в разі залиття час працює проти вас: чим більше спливає часу, тим більша вірогідність побачити купу окислених мікросхем на платі ноутбука, які, зрозуміло, доведеться міняти. (див. фото)



Окислені ділянки плати

 

  • За жодних обставин, просто ніколи НЕ ВИСУШУЙТЕ НОУТБУК ФЕНОМ, сподіваючись його відремонтувати. Все просто - для того, щоб зупинити процес окислення на платі, її необхідно не висушити, а очистити від рідини. Висушування феном лише поглиблює проблему.
     
  • Якщо пункт №3 таки був втілений, намагайтесь тримати себе в руках:) й не вмикати ноутбук. Оскільки після цього, до потрібної кондиції доходить те, що не згоріло після залиття.
  • Саме час для вибору майстерні:). Варто зазначити, що не всі майстерні ремонтують залиті ноутбуки, оскільки це складний компонентний ремонт, який вимагає не тільки рук, які ростуть з правильного місця:), але й добре оснащеної майстерні. Ми ремонтуємо такі ноутбуки вже більше 13 років й маємо хорошу статистику їх відновлення; не боїмося працювати зі складими випадками - тому, користуючись нагодою, пропонуємо скористатися послугам нашої майстерні. Гарантія на залиті ноутбуки від 3 до 6 місяців.

Інформація для допитливих :)... Стосовно процесу ремонту: в залитих ноутбуках немає такого поняття, як діагностика. Бо в процесі діагностики здійснюється ремонт: необхідно замінити мікросхему, яка згнила або замкнена, на нову та рухатися далі по ланцюжку. Зазвичай діагностика залитих ноутбуків триває від 1 дня до 1 тижня. Процедура ремонту залитого ноутбука приблизно така - для залитих ноутбуків в нашій майстерні завжди зелене світло, бо ми пам`ятаємо про час, що працює проти нас. Тож для початку, плату замивають спеціальним розчином. Далі під мікроскопом майстер відмічає пошкоджені мікросхеми, потім, за допомогою тестового обладнання, перевіряє плату на наявність короткозамкнутих елементів. Й тільки тоді приступає до відновлення. Після завершення робіт з материнською платою, можна перевірити всі інші комплектуючі - клавіатуру, тачпад, екран, шлейф екрану та ін. Робота кропітка, тому вартість таких робіт - від 1500 грн. Варто враховувати, що кожен випадок дуже індивідуальний, але проблему можна подолати за умови правильного підходу та наявності необхідної бази знать і запчастин.
 

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.