ua.service.net@gmail.com    
23 грудня 2022

Не заряджається Asus ROG Strix G15 G512L

Не заряджається Asus ROG Strix G15 G512L

 

Проблеми із заряджанням ноутбука Asus ROG Strix G512L


Назва статті наче й не дає нам шансу на сюрприз, але без нього все ж не обійшлося. Почнемо з початку. Власник звернувся до нас зі скаргою на погану роботу ноутбука, а саме - він перестав заряджатися.
В таких випадках є декілька можливих причин несправності:
- неробоче гніздо зарядки в ноутбуці
- несправний блок живлення або штекер блоку живлення (зарядки)
- акумуляторна батарея, яка вже вичерпала свій ресурс
- мікросхема шим-контролер заряду (розм."заряднік")
Ми приготувалися виявити щось одне або й декілька пунктів з цього списку, але аж ніяк не таке.

вирваний розє'м АКБ Asus G512L
На фото материнська плата ноутбука Asus RoG Strix G15 з якої вирвали роз'єм для підключення АКБ. Відсутній сам роз'єм і пошкоджені токопровідні доріжки у платі під ним. Яка передісторія?
Дуже проста: коли ноутбук перестав вмикатися, власник вирішив сам подивитися, що там всередині і в процесі своєї "діагностики" вирвав з м'ясом роз'єм. Роз'єм розкришився, тому варіант "запаяти його назад" вже відпав. Треба шукати новий роз'єм та відновлювати токопровідні доріжки на платі. Але це ще не все.

 

Діагностика Asus G512l


Вирваний роз'єм - це наслідок некваліфікованого втручання, а от першопричину ще треба знайти. Отже, які результати діагностики Asus?
- Необхідна заміна гнізда живлення. Воно вже встигло трохи підгоріти. На фото добре видно обсмалену контактну лапку.

підгоріла

гніздо Asus G512L

Всередині гнізда також не все добре, чути запах плавленого пластику. Роз'єм пошкоджений і неробочий, закорочує на плату.

поплавлений пластик всередині гнізда
- ми добре знаємо цю лінійку, тому не забуваємо перевіряти і штекер на блоці живлення. Несправність гнізда і штекера часто йдуть поряд. На штекері обгорає кераміка(як це виглядає, можете глянути тут), відпадає центральний пін, обгорає всередині сам тубус. Но фото видно характерний оранжевий обід(як іржа) всередині. Так не має бути. Поверхня має бути чистою, металевою.

штекер блоку Asus ROG G512

штекер блоку, інший ракурсштекер блоку, вигляд збоку

Таким краще не користуватися, оскільки дуже швидко можна пошкодити нове гніздо, може бути "поганий контакт".Що  робити? Міняти весь шнурок на зарядці. Корпус зарядки розкривається, на плату запаюється новий шнурок і корпус закривається назад.
Картину поломок склали. Тепер до діла.
Почали з роз'єму під АКБ. Відновили доріжки, поставили новий роз'єм. Виглядає це так, фото.

запаяли новий роз'єм під АКБ

новий роз'єм для АКБ після ремонту плати
Запаяли нове гніздо на плату.

Замінили шнурок на блоці живлення. Шнурок оригінальний. Це важливо для таких потужних зарядок (230W). Якщо ви коли-небудь звертали увагу, то шнурки на таких блоках товсті і мають два фільтри. Якщо встановити неоригінальний(скажімо, з 90W блоку), то він просто не витримає напруги і згорить. Ось фото зарядки для ноутбука Asus G512L після ремонту і заміни оригінального кабеля. Все зроблено акуратно і головне - працює!:)

блок живлення Asus ROG G512L після ремонтузаміна шнурка на блоці живлення
Пройдемося по цінам, хоч це й не дуже вдала ідея, бо ціни на комплектуючі постійно змінюються. Але для загального розуміння, йой, най буде!:) Отже, станом на грудень 2022р.
Заміна шнурка на блоці живлення Asus G512 800-900 грн. Гарантія 6 місяців.
Заміна гнізда живлення(зарядки) на ноутбуці Asus G512L. Біля 1500 грн. Гарантія 6 місяців. Чому вказана приблизна ціна? Все залежиться від модифікації гнізда і наявності прогарів під ним у платі. В цій моделі є 3 модифікації гнізд (до речі, саме через відсутність потрібної модифікації, цей ноутбук пролежав в інших двох сервісах загалом біля 2 місяців без діла), ціна у них, відповідно, теж різна. Все це впливає на кінцеву вартість.
Заміна роз'єму під акумулятор на материнській платі Asus G512L - від 800 грн. Тут також все дуже залежить від того чи залишився цілим старий роз'єм, наскільки серйозно пошкоджені токопровідні доріжки й шари плати під ним. У таких випадках завжди треба робити діагностику.
Діагностика ноутбука  - безкоштовна. Детальніше про цю послугу можете прочитати тут.
Загалом, якщо потрібен ремонт ноутбука Asus G512L, заходьте до нас на діагностику та ремонт. Потрібна попередня консультація? Телефонуйте або напишіть нам.
067-500-42-81 (Viber, Telegram)
096-057-22-46 (Viber, Telegram)

099-160-86-40
ua.service.net@gmail.com

 

 

 

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.