ua.service.net@gmail.com    
08 липня 2020

Заміна екрану Asus VivoBook X512D

Заміна екрану Asus VivoBook X512D

 

Заміна екрану на ноутбуці Asus VivoBook X512D


У попередній статті (читати тут) ми вже розповідали про ноутбук Asus VivoBook X512D, що потрапив під дощ. Наслідком потрапляння води всередину, поміж іншим, став вихід з ладу дисплею. 
Після того, як був проведений ремонт материнської плати, на екрані ми побачили наступне (див.фото).

залитий екран
Led матриця складається з декількох тоненьких плівок й скла між ними. Коли рідина потрапляє у цей простір - картина залиття має саме такий вигляд. Тут матриця залита з лівого боку, вода протекла далі на роз'єм з підключеним шлейфом екрану, й врешті-решт спричинила коротке замикання на материнській платі.

 

Чому ми вирішили приділити увагу темі "заміна матриці"?


У конкретному випадку заміна матриці змусила попошукати необхідну деталь. Річ у тім, що у характеристиках ноутбука хоч і зазначено, що це пристрій з діагоналлю 15.6", але на практиці все виявилось дещо інакшим.
Отже, до суті. В технічних характеристиках чітко зазначено, що на ноутбуці Asus VivoBook X512D встановлений такий екран: 
- діагональ 15.6"
- розподільча здатність full HD 1920х1080 пікселів
- технологія розміщення кристалів IPS
На перший погляд - нічого нового й нестандартного для нас тут немає. Це нині розповсюджений тип дисплеїв, їх випускає багато заводів-виробників. Коли ж дійшло до справи, виявилось, що дисплей на цьому ноутбуці на 8 мм коротший за  стандарт 15.6". А це означає, що поставити туди будь-який інший з аналогічними характеристиками не вийде. Необхідно знайти точнісінько такий, як і був.

різниця у розмірах однакової діагоналі

 

 

До чого це ми?


В умовах майстерні можна спокійно розібрати апарат й "зняти" всі необхідні для ремонту технічні дані запчастини: найголовніше - парт-номер матриці; її розміри, кількість пінів у роз'ємі під шлейф, наявність кріплень для кришки екрану та ін. Якщо ж Ви пропустите цей етап і придбаєте дисплей, керуючись тільки наявними в інтернеті чи в інструкції даними, то цілком ймовірно, на Вас чекатиме довга процедура підбору такої специфічної запчастини й витрачання часу на повернення товару, що не підійшов. 
Якщо знадобилась заміна екрану в ноутбуці, звертайтесь до нашої майстерні, будемо раді допомогти! Ми безкоштовно проведемо діагностику й підберемо необхідні комплектуючі, як бонус - збережемо Ваш час і гроші. Детальніше про заміну екрану можна прочитати тут і тут.

 

 

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.