ua.service.net@gmail.com    
26 січня 2022

Ремонт корпуса ноутбука MSI Modern14 MS-14DK

Ремонт корпуса ноутбука MSI Modern14 MS-14DK

 

Проблеми з корпусом MSI Modern 14


З брендом MSI ми знайомі вже дуже давно. За 13 років сервісного центру вони потрапляли до нас з різними несправностями:
- залиті
- після грози
- після падіння чи удару
- після перегріву
- з розбитими екранами
- на заміну шлейфа екрану, клавіатури та ін.
- з проблемами петель та корпусу.
У даному випадку є явні проблеми з корпусом. Дивимось в якому стані до нас потрапив ноутбук MSI Modern 14, модель MS-14DK. Фото.

вирвалась петля MSI

 пошкоджений корпус MSI

петля вирвалась разом з болтами
Як бачимо, пошкоджена ліва сторона. Причому настільки сильно, що кришка екрану прилягає до корпусу трохи по діагоналі. Фото.

кришка екрану MSI Modern 14

перекос кришки, вигляд 1

перекос кришки, вигляд 2
Власники таких апаратів думають, що це зламалась петля. Тут вона якраз залишилась ціла, але виламала кріпильні втулки з нижнього корпусу. На лівій петлі залишився болтик та частина корпусу з корита. 

болт із частиною копусу

нижній корпус із втулкою

Чому зламався корпус на MSI Modern 14?


Є як мінімум дві основні причини.
1. Конструктивна. На петлі припадає найбільше навантаження при відкритті/закритті кришки. Тому ці місця називають "силові вузли". Так от. Окрім того, що самі петлі мають ресурс роботи і з часом починають тугіше ходити і "закусувати". До цього ще слід додати, що висота і товщина кріпильних втулок у корпусі замала, щоб на віки вічні тримати петлі міцно. На фото бронзова різьба - оце приблизно висота втулки. Там всього близько 4 мм.

висота втулки недостатня
Це, можна сказати, загальна проблема усіх тонких апаратів. Всередині просто немає місця, щоб зробити ці втулки міцнішими, монументальнішими.
2. Руки користувачів.smiley Що ми маємо на увазі.
Не можна переносити ноутбук за кришку екрану.
Не можна відкривати ноутбук, тримаючись тільки за одну сторону. І така поведінка користувача є доволі розповсюдженою.
Зусилля на петлі має розподілятися рівномірно. Цей MSI - наочний приклад, коли ноутбук, відкривали за правий кут кришки. Відповідно, все зусилля прийшлось на ліву петлю і вона не витримала лихої долі.
Тому! Відкривайте кришку або за обидві сторони, або по центру. Це значно мінімізує ризик зламати петлю чи корпус.

Ремонт кришки екрану MSI


Чи можливий ремонт вирваної петлі(ль) і розламаного корпусу? Так, ми відновлюємо корпуси. В кінці статті буде відео, як виглядає ноутбук після такого ремонту.
Чи надійний такий ремонт? Так. Ви спокійно користуєтесь ноутбуком далі, його функціонал повністю зберігається.

Скільки часу йде на ремонт? Зазвичай ноутбук готовий вже наступного дня. Якщо не потрібно ремонтувати петлі, розраховуйте на 1, максимум 2 дні.
Скільки коштує ремонт кришки? Ремонт конкретного ноутбука обійшовся власнику в 1300 грн(ціна зима 2022). Якщо пошкодження масштабніші - ремонт буде трохи дорожчим. Якщо зламана петля - це теж додаткові витрати. Тобто кінцева вартість залежатиме від кожного окремо взятого випадку. 

Заміна петель MSI Modern 14. На час написання статті, в Україну таких петель ще не було завезено і поки ніким не планувалось. Далі стало зрозуміло чому цього досі ніхто не зробив. З того, що вдалося знайти закордоном, можна скласти вилку цін - від 40 до 60 доларів за пару. Недешево,авжеж? 

У таких випадках ми можемо запропонувати ремонт петель MSI. Але успіх ремонту залежить від характеру пошкодження і місця зламу. Іноді дійсно залишається тільки заміна комплекту петель. Тож краще бережіть свої MSI Modern 14. 
Наостанок. Відео - ноутбук після ремонту. Функціональність повністю збережено. Лише відсутня пластикова заглушка на петлю - вона зламалась, коли петля вирвала корпус. Оскільки вони не доступні до замовлення, то довелося залишити так. На роботу ноутбука це не впливає, лише є естетичні нюанси.

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.