ua.service.net@gmail.com    
09 червня 2020

Модернізація HP Probook 4530s

Модернізація HP Probook 4530s

 

Як модернізувати HP Probook 4530s


Наразі дуже актуальною є тема модернізації ноутбуків. Воно й не дивно, різниця між вартістю апгрейду старого пристрою і купівлею нового ну дуже відчутна. Якщо пояснювати зовсім на пальцях:), то ноутбук можна "оновити" в середньому за 1500-2000 грн, а найдешевший новий апарат в магазині все одно коштуватиме від 6000 грн.
Саме тому цьому питанню приділяється нині така увага.
Повернімося до HP 4530s. До нашої майстерні він потрапив зі скаргами на "синій екран", "вмикається через раз". Також власник запитав за можливість пришвидшити роботу цього HP.

На що ми звертаємо увагу в першу чергу? 

1) На жорсткий диск і операційну систему. Зазвичай синій екран виникає при неправильній роботі Windows ("злетіла" система, некоректно встановився пакет оновлень, віруси, тощо) або ж - проблема криється в HDD. На цьому конкретному пристрої вийшов з ладу саме жорсткий: на ньому вже була добра жменя bad (битих; тих, що не зчитуються) секторів. Через це ноутбук видавав помилки системи. Рішення цієї проблеми одне - замінити на нове. А оскільки йдеться ще й про пришвидшення роботи гаджета, то ми запропонували встановити замість HDD - SSD диск. Він працює значно швидше, тому що в основі його роботи лежить інший принцип - обробка (запис, зчитування) даних здійснюється через мікросхеми, а не диски. А що з проблемою увімкнення? Переходимо до 2 пункту.
2) Блок живлення. Після перевірки виявилось, що на ньому несправний шнурок, всередині перебиті декілька тоненьких проводів. Біля штекера шнур був деформований - це результат користувацьких дій (постійне вигинання під кутом 90 градусів, намотування проводу на блок, як на котушку). Так робити не варто.

деформований штекер

Як діяти у таких випадках, купувати новий блок? Ні! Хоча звичайно можна придбати й новий. Є інший варіант: треба замінити несправний шнурок на новий. Це робиться шляхом розколювання "коробочки", потім запаюється новий провід зі штекером. Таким чином не потрібно робити з блоку мумію і перемотувати в місцях розриву ізострічкою чи термоусадкою.
Отже, маємо поки що таке: заміна жорсткого диску на SSD, ремонт блока живлення. Далі - треба перевірити систему охолодження, бо всі вищезазначені маніпуляції не матимуть жодного сенсу, якщо ноутбук потім помре від перегріву. А як показує практика, за чистку всі забувають. Цей ноутбук - не виняток. На фото добре видно стан: пил аж вилазить з вентилятора.

чистка ноутбука

Термопасту, до слова, треба також міняти. Чистка системи охолодження із заміною термопасти - процедура, яку потрібно проводити раз на рік, а не на 3-5 років. Тож додаємо ще й чистку.

Що ще?

 

Додати пам'яті. Тут на платі є два слоти для оперативки і встановлено 4 Гб пам'яті однією планкою.

кількість роз'ємів для пам'яті

За бажанням власника ми додали ще 4. Cлід враховувати, що чим більше оперативки, тим більше навантаження на процесор, тим більше він нагрівається. У даному випадку, краще буде зупинитися саме на 8 гігабайтах, система охолодження цілком подужає таке навантаження.
Модернізація ноутбука HP Probook 4530s завершена!

 

 

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.