ua.service.net@gmail.com    
14 квітня 2017

Ремонт блоків живлення для ноутбуків

Ремонт блоків живлення для ноутбуків

Блок живлення, як і будь-який інший пристрій, може вийти з ладу.

Причині різні:

  • стрибки напруги,
  • знос,
  • фізичне пошкодження (траплялося всяке: ноутбук впав на підлогу з підключеним блоком й деформувався штекер, пустотливе цуценя чи папуга погриз провід :))) та ін)

Загалом коло несправностей та вартість ремонту можна окреслити наступним чином (для зручності, представимо все у вигляді таблиці)
 

Діагностика блоку живлення
0 грн
Діагностика безкоштовна. Проводиться протягом декількох годин або ж 1 робочого дня, залежно від масштабу пошкодження.
Заміна проводу живлення
350 грн
Гарантія на роботу 6 місяців! Ми рекомендуємо проводити таку процедуру при пошкодженнях проводу або ж якщо сам штекер деформований. Це надійно! А от підпайка чи ремонт за допомогою спеціальних ізоляційних матеріалів не дасть довготривалого ефекту й ви витрачатимете час на повторне відвідування майстерні. Ми рекомендуємо повністю замінити провід на оригінальний і новий з гарантією.
Ремонт блоку живлення (безпосередньо імпульсний блок)
від 300 грн
Вартість ремонту залежить від масштабів пошкодження та вартості запчастин. Гарантія 6 місяців! Строки виконання робіт - 1-2 дні (за умови наявності запчастин на складі, у разі їх відсутності - строки формуються відповідно до кожного окремого випадку).

Ознакою того, що вам може знадобитися ремонт блоку живлення ноутбука може бути проблема із зарядкою гаджета (до уваги не беремо видимі фізичні пошкодження). Якщо ноутбук перестав заряджатися або надто повільно заряджає батарею, або ж починає працювати зі збоями під час зарядки АКБ – варто не затягувати й звернутися по допомогу до майстерні. Ці симптоми можуть сигналізувати про несправний блок. Добре, якщо проблема обмежиться лише незарядженим ноутбуком, зазвичай зволікання веде до значно серйозніших наслідків – від заміни гнізда живлення в гаджеті, до ремонту материнської плати через нестабільну роботу блоку (наприклад, несправний блок може видавати більшу напругу(пульсація), ніж того потребує ноутбук. У такому разі пошкоджуються ланцюги живлення на материнській платі). До чого це ми? Будьте певні, - ремонт ноутбука буде дорожчим за ремонт блоку живлення.
Нижче наведений один з випадків ремонту блоку живлення.
Перше фото - яскравий приклад деформованого штекеру та ремонту із застосуванням термозбіжної трубки (здійснений чи то іншим сервісним центром, чи то власником самостійно - невідомо).


До ремонту блока

Друге фото - наочний приклад заміни всього шнуру на оригінальний і новий. Такий ремонт дає можливість уникнути повторних звернень до майстерні протягом тривалого періоду часу.
Після ремонту блока

Також варто зазначити, що іноді відремонтувати блок неможливо (немає запчастин чи вартість ремонту вища за вартість блоку). У такому разі ми пропонуємо придбати новий. Певно, що йдеться тільки про оригінальні блоки живлення, оскільки неоригінальні зарядні пристрої здатні нанести велику шкоду вашому гаджету. Про те, як обрати зарядний пристрій для ноутбука і які ризики несуть неоригінальні блоки, ви можете прочитати тут.
І наостанок.
Несправності гнізда живлення в ноутбуці дуже часто йдуть поряд з несправностями пристрою для зарядки: наприклад, пошкоджене гніздо змушує "шукати контакт" й,у підсумку, такі дії розхитують штекер блоку живлення. Або ж навпаки - деформований штекер розхитує гніздо в ноутбуці. Отже, у таких випадках варто приносити до майстерні і ноутбук, і блок живлення.

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.