ua.service.net@gmail.com    
23 січня 2020

Модернізація (апгрейд) старого ноутбука

Модернізація (апгрейд) старого ноутбука

 

Модернізація (апгрейд) старого ноутбука


Коли до нашої майстерні потрапляють такі ноутбуки, ми іноді дозволяємо собі трішечки побурчати: "от колись техніка була...":)

HP Elitebook 8530p
І таки ж правда - такі апарати досі працюють (на деяких ще й батарея може тримати з добрих 10 хв). 
HP Elitebook 8530p - яскравий приклад такої техніки, а йому, на хвилиночку, вже 9 років! Для перегляду фільмів чи інших простих користувацьких завдань - цілком собі годяща машина. Але за однієї умови!
 

Трохи передісторії.

 
Ноутбук потрапив до нашої майстерні зі скаргами на повільну роботу і перегрів. Так, цей HP без профілактики працював досить довго (роки!), але і там врешті-решт термопаста закам'яніла і вентилятор забився пилом. 
Чистка системи охолодження ноутбука із заміною термопасти вирішила проблему перегріву. Власне кажучи, на цьому власник вирішив завершити: ноутбук працює нормально, не перегрівається, не вимикається. 
Але чом би трохи не модернізувати цей апарат і не пришвидшити його роботу?

 

Отже, що можна зробити ще?


1) замінити жорсткий диск (HDD) на SSD диск. Тим паче, що інтерфейс для підключення дозволяє це зробити. SSD диск здатний розворушити кого завгодно. А за наявної комплектації є де розгулятися. Бізнес-лінійка все таки.
2) збільшити оперативну пам'ять. Тут встановлена пам'ять DDR2, комплектація дозволяє розширити об'єм до 8Гб. Головне, щоб на материнській платі була необхідна кількість слотів (роз'ємів) для оперативної пам'яті.
Стосовно процесора. Він тут сокетний, а отже його можна зняти. Часто людей цікавить заміна core 2 duo на, наприклад, core i3. Така заміна не є можливою, на жаль. У цьому конкретному апараті можна підібратии core 2 duo з вищою тактовою частотою. Це не коштуватиме великих грошей, адже ціна на них коливається в межах 100 грн, але результат роботи у підсумку буде кращим. 
Наостанок. Не кожен старий ноутбук (зауважте! наразі йдеться про апарати, яким 7 і більше років) варто відновлювати чи модернізувати. Є моделі, де максимальний об'єм пам'яті 2Гб - цього вже недостатньо навіть для роботи операційної системи і SSD тут не зарадить. Також може виникнути проблема із застарілим інтерфейсом підключення - IDE. Носії інформації з таким типом підключення вже давно зняті з виробництва. Та й загалом є просто невдалі моделі з певними сімейними хворобами материнської плати чи корпусу. Але досі залишаються ноутбуки 7-річного і більше віку, з якими можна мати справу. Найкраще виходить з машинами бізнес-лінійок: HP EliteBook, Lenovo ThinkPad, Dell Vostro та ін, проте не варто викреслювати зі списку й інші бренди та моделі. 
Цікавить модернізація (апгрейд) старого ноутбука?
Завітайте до нашої майстерні на діагностику! Ми порадимо й підберемо для Вас найкращий з можливих варіантів. Контакти.

 

 

 

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.