ua.service.net@gmail.com    
12 вересня 2014

Китайські неоригінальні зарядні пристрої (блоки живлення) для ноутбуків

  • Китайські неоригінальні зарядні пристрої (блоки живлення) для ноутбуків
Китайські неоригінальні зарядні пристрої (блоки живлення) для ноутбуків

Ми багато разів бачили, яку шкоду можуть заподіяти такі зарядні пристрої, тому вважаємо, що є сенс поділитися досвідом й розповісти про ці блоки детальніше.

Слабкі місця:

  • Почнемо з найнеприємнішого. В таких блоках встановлені слабкі імпульсні трансформатори (перетворювачі): вони не витримують навантажень і полюбляють приносити несподівані "подарунки" - видавати пульсацію у вигляді стрибків напруги як у більшу, так і в меншу сторону. Що відбувається з ноутбуком? Вигорає живлення. В більшості випадків - це можна відремонтувати, але іноді ремонт неможливий через утворення прогарів у материнській платі. Тоді, на жаль, єдиний вихід - заміна материнської плати. Електричний пробій від неоригінального блоку живлення - масштабна неспраність материнської плати, ремонт якої коштуватиме недешево.
     
  • Далі, доповнюючи попередній пукнкт, хотілося б зазначити,що в таких блоках встановлюють ще й слабий фільтр (котушку індуктивності, яка вирівнює пульсацію).
     
  • Не найстрашніше, але все одно неприємно: в неоригінальних блоках зазвичай дуже тонкий дріт, який має слабку ізоляцію і від частих перегинів ламається. Тому власників таких блоків,як кажуть, видно здалеку, бо дріт схожий на мумію через велику кількість ізоляційної стрічки чи термоусадки.
     
  • Неякісне виконання таких блоків часто проявляє себе у штекері, який вставляється у гніздо живлення - його легко розхитати в процесі користування. Чому це небезпечно? Якщо штекер погано закріплений в своєму корпусі, він не дає потрібного контакту при під`єднанні до ноутбука. Власник починає "шукати" цей контакт, розхитуючи вже гніздо живлення ноутбука, що веде до заміни і дрота, і гнізда.
     
  • І наостанок... Майте на увазі, що в неоригінальних зарядних пристроях дуже часто завищують характеристики, тобто, зазначені ампераж і вольтаж можуть не відповідати дійсності.

Стосовно сильних сторін. Вона лише одна - ціна. Неоригінальні блоки живлення коштують наполовину дешевше за оригінал. Цей фактор,на жаль, часто є вирішальним для покупця.
 

Як правильно підібрати блок живлення для ноутбука. Рекомендації:

 

  • Для початку запитайте у продавця який це блок та поцікавтеся, яка гарантія. Оригінальні нові блоки - це завжди 12 місяців гарантії, якщо менше - варто задуматись.
     
  • Візуальний огляд - блок повинен бути без вад та недоліків лиття пластику (нерівні краї, горбики), слідів розколювання корпусу блоку, оплавлених елементів. Не поспішайте викидати несправний блок, який був у комплекті з ноутбуком - візьміть його з собою для порівняння. На фото нижче - яскравий представник неоригінальних блоків живлення.


Неоригінальний блок

  • Не варто орієнтуватися тільки на текст і зображення, які вигравірувані або намальовані на блоці - ця інформація може повністю співпадати з оформленням оригіналу.
  • Вага оригінального блоку живлення відрізняється від неоригінального - оригінал важче приблизно відсотків на 30-40%. Якщо блок залегкий, від його купівлі краще відмовитись. Фото нижче - приклад блоку, зовнішній вигляд якого співпадає з оригіналом, але має він вагу пір`їнки.

  • Неоригінальний блок Lenovo
©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.