ua.service.net@gmail.com    
19 січня 2023

Ремонт петель та кришки екрану Dell Vostro 15 3515

Ремонт петель та кришки екрану Dell Vostro 15 3515

 

Відновлення корпусу екрану Dell Vostro


Ми вже писали за проблему Dell Vostro 15 3515 у нашій попередній статті(тут). З того часу відремонтували немало цих ноутбуків з проблемами петель і корпусу.

 

Чому вирішили написати ще? Мета така: показати, що навіть ноутбук, який вже візуально схожий на дрантя, можна врятувати й відремонтувати. Ба більше, спокійно користуватися ним далі. А цей випадок саме такий. Отож, подивимось в якому стані до нас потрапив Dell Vostro 15 3515. Нижче відео.


Як бачимо, корпус екрану тримається лише на шлейфі матриці та wi-fi антені. Петлі вирвали всі кріплення з корпусу екрану і саме тому Dell має такий вигляд. На першому фото видно, як ліва петля разом з болтами відійшла від корпусу. Кріпильні втулки там відсутні, а отже немає куди вкручувати болти, що кріпитимуть петлі до кришки.

ліва сторона
На другому фото - права петля із залишками втулок на ній (оті брознові частинки- це вони).

права сторона
Такий це має вигляд, якщо перевернути ноутбук догори низом.

вигляд знизу

Також петлі пошкодили рамку екрану - нижня її частина відламалась і залишила оголеною плату управління матриці. Фото.

рамкка екрану зламана
 Тут важливий момент. Власник викинув цю частину рамки. Не викидайте пластикові частини корпусу, що відкололися в процесі експлуатації. Вони можуть згодитися під час ремонту. В кінці статті буде зрозуміло чому.

Варіанти ремонту Dell Vostro 3515: переваги й недоліки


 Для початку. Чи можна відремонтувати такий ноутбук? Так.
 На цьому Dell відновили кріплення у корпусі та зробили хід петель м'якшим. 
 Чи можна замінити кришку та рамку на нові? Так, але тут є 2 нюанси:
 - конструктивна проблема ноутбука(слабкі кріплення та жорсткість петель) збережеться і нова кришка з часом виламається знову.
 - ціна нових деталей з роботою відчутно дорожча за ремонт.
 Ремонт кришки має свої переваги:
 - "Хворі" силові вузли не тільки відновлюються, а й додатково посилюються з обох боків. За умов правильної експлуатації(про це трохи згодом), ви більше не повернетесь до такої проблеми.
 - На свій ремонт ми даємо гарантію, а на нові корпусні деталі виробник гарантії не дає. Річ у тім, що на новий корпус для будь-якого ноутбука виробники не надають гарантії, такі правила.
 З мінусів у конкретному випадку - естетичний бік справи, бо відсутня частина рамки. Якщо ж візуально кришка екрану розходиться або петля вилізла назовні і більше нічого - то все можна зробити без ознак втручання. В статті, яку ми згадували на початку представлений якраз такий випадок. Все зроблено гарно і функціонально, так і не скажеш, що ноутбук був зламаний. І ось на цьому моменті ми знову повернемось до питання збереження пластикових деталей, що відкололися або відпали. Тут власник  викинув рамку, а той шматок можна було повернути назад. Тим паче, що завдання нам дали наступне: зробити ноутбук якнайшвидше з мінімальними затратами, зовнішній вигляд некритичний.
 По хорошому, тут треба встановити нову рамку екрану, але їх ринок дефіцитний (через "сімейну" хворобу цих Dell дефіцитні навіть вживані деталі). З того, що вдалося знайти на ринку - рамка матриці коштує 500 грн+ доставка. Власнику  треба було "на сьогодні" і по демократичній ціні, тож від заміни рамки він відмовився. 
 Всі пошкодження корпусу ми усунули, налаштували правильну роботу петель і посилили конструкцію, де треба. Пристрій готовий жити й працювати далі. А рамку можна поміняти згодом. Вона не впливає на роботу. На відео - готовий результат без нижньої частини рамки. Кришку можна відкривати навіть однією рукою.
 Відео результату.


 

Інформація про ремонтні роботи на Dell Vostro 15 3515 та ціни


 Діагностика ноутбука - безкоштовна.
 Скільки часу знадобиться на ремонт? 1.5 - 3 години.
 Ремонт корпусу Dell Vostro 15 3515, ціна - від 1200 грн. Ми все уточнюємо на місці, бо спершу треба оглянути внутрішні і зовнішні пошкодження (цілі петлі чи ні, вирвані обидві сторони чи одна, чи є пошкодження на кришці та рамці)
 Заміна корпуса екрану Dell Vostro 15 3515  - на січень 2023 року ціна на кришку матриці 1800-2000 грн, рамка матриці - +/- 500 грн. Робота по установці цих деталей - 800 грн.
 Якщо знадобиться ще й заміна петель, то вартість комплекту станом на січень 2023 року 900-1000 грн. 
 Як я можу дізнатися ціну  на ремонт свого Dell Vostro 3515? Надішліть нам на Viber чи Telegram фото несправності і ми окреслимо вилку цін по роботам і час їх виконання. Наголошуємо, що точну вартість озвучуємо після огляду всіх пошкоджень ноутбука. Контакти для зв'язку через месенджери:
 067-500-42-81 Viber, Telegram
 096-057-22-46 Viber, Telegram.

 

Рекомендації щодо експлуатації Dell Vostro 15 3515
 

 Проблема корпусу нині актуальна абсолютно для всіх сучасних ноутбуків, просто десь вона зустрічається рідше, а десь, як в цьому Dell, вона масова. На конструктивні особливості ви, зрозуміло, ніяк не вплинете, але дещо все ж зробити можна, щоб подовжити життя ноутбука. Послідкуйте за тим, як ви відкриваєте і закриваєте кришку екрану. Правильні дії - це тримати кришку або по центру, або за обидва її кути. Тоді навантаження на петлі розприділяється рівномірно. Якщо ж відкривати-закривати за одну сторону, то навантаження буде приходити лише на одну петлю, яка незабаром вирве свої кріплення з кришки. Наприклад, якщо ви закриваєте ноутбук, тримаючись за праву сторону корпусу - згодом вирветься ліва петля. Вона за таких обставин несе на собі все навантаження. Тож виробляйте в собі звичку відкривати й закривати ноутбук правильно. Картинка для запам'ятовування:)

закриття і відкриття ноутбука
 Залишились запитання? Телефонуйте, пишіть або заходьте до нас в офіс на Хорива 23. Контакти.

 

 

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.