ua.service.net@gmail.com    
12 травня 2020

Модернізація HP Pavilion ProtectSmart 15-b182er

Модернізація HP Pavilion ProtectSmart 15-b182er

 

Особливості модернізації ноутбука HP 15-b182er


До нас звернувся власник HP Pavilion ProtectSmart 15-b182er із завданням "прокачати" ноутбук.
Модернізація ноутбука - послуга варта Вашої уваги.
В чому її перевага? Покращити роботу наявного пристрою дешевше, ніж купити потужний ноутбук. За виключенням тих випадків, коли Вам дійсно знадобився надпотужний апарат для роботи з графікою, програмування та ін.

Отже, що можна зробити з цим HP?


По-перше, значно пришвидшити роботу ноутбука зможе заміна звичайного жорсткого диску(HDD) на SSD накопичувач. Принцип роботи останнього ґрунтується на обробці інформації за допомогою мікросхем пам'яті, тобто він не містить рухомих частин, як HDD (диски та ін).
По-друге, додати оперативної пам'яті. Якщо у Вашому комп'ютері встановлено 4 Гб пам'яті, то майте на увазі, що тільки сама система (йдеться про Windows) для свого функціонування використовує від 2 до 3 гігабайт. Таким чином, на вкладки у браузері, копіювання чи перенесення інформації, робота кількох програм одночасно та ін - на всі ці процеси у Вас залишається 1-2 ГБ пам'яті. Така нестача також спричинює повільну роботу апарату. Тому рекомендований мінімальний обсяг наразі - 6 Гб, а краще - 8 Гб. В цьому HP з заводу було 4 гігабайти. Ми запропонували зробити 8, оскільки передбачається робота з Photoshop.
По-третє, перед купівлею накопичувача і пам'яті, зробіть ноутбуку ТО - чистку системи охолодження. Погодьтесь, буде прикро, якщо ґаджет помре від перегріву невдовзі після встановлення новеньких комплектуючих. У питанні профілактики варто орієнтуватися на строки: раз на рік- півтора. Заміна термопасти й чистка вентилятора та радіатора від пилу - запорука стабільної роботи.
По-четверте. Багатьох користувачів цікавить заміна процесора на більш потужний. Що можна сказати власнику у даному випадку? Ніт! А якщо конкретніше - процесор в цій моделі інтегрований у плату (впаяний) і тому його заміна на "крутіший", фактично означає заміну всієї материнської плати. З огляду на комплекс вже проведених робіт - дійсно простіше купити новий ноутбук, бо заміна материнської плати з інтегрованим потужним процесором стане в добру копієчку.
Підсумуємо. Модернізація HP 15-b182er. Що зробили?
- почистили систему охолодження, замінили термопасту.
- замість HDD 500Gb встановили SSD на 512Gb.
- додали пам'яті: + 4. У підсумку вийшло 8 гігабайт.
Скільки ж усе це коштує, запитаєте Ви? Зауважте, що в реаліях нинішнього часу ціни на комплектуючі постійно змінюються, тому конкретних цифр ми не даватимемо. Але для загального уявлення, можемо озвучити середню вартість апгрейду ноутбука, - 1500-2000 грн, все залежить від побажань і потреб власника техніки.
Загалом, кожен випадок модернізації слід розглядати окремо. Телефонуйте нам, якщо плануєте трохи "освіжити залізо".:)

 

 

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.