ua.service.net@gmail.com    
04 листопада 2020

Діагностика та ремонт Asus UX501V

Діагностика та ремонт Asus UX501V

 

Проблеми з екраном на ноутбуці Asus


З чого все почалося?
 

- Блимає екран.
- Подвоєння тексту.
- Горизонтальні смуги на матриці.
І все це при русі кришкою екрану.

 

З такими проблемами потрапив до нас ноутбук Asus UX501v.
 "Шлейф екрану" - припустили б ви. "Потрібна діагностика" - скажемо ми. Так, симптоми дійсно дуже схожі. Шлейф матриці може викидати такі коники, але не цього разу.

Розбираємось із несправністю

Саме діагностика дає чітке поняття про те, що вийшло з ладу на вашому апараті. Ви можете годинами вичитувати в інтернеті - що ж це може бути - але точної відповіді можна так і не знайти.
 Про несправність якої деталі може свідчити така поведінка пристрою:
  - шлейф
  - матриця
  - рідше: датчик Холла (мікросхема, що допомагає зрозуміти ноутбуку відкрита кришка чи закрита, використовується для режиму сну)
 Підозра спершу впала на екран. В цій моделі Asus встановлено тоненький дисплей з розподільчою здатністю 3840х2160 пікселів. Кришка там також досить ніжна. Ми часто стикаємося з випадками, коли в таких конструкціях страждає екран. Для того, щоб його пошкодити, багато зусиль не знадобиться. Зазвичай така халепа спіткає ці апарати за наступних умов:
 - якщо постійно різко відкривати і закривати кришку, тримаючись тільки за один з її кутів. Ніколи не помічали, як вона при цьому вигинається? Так отож! А саме її перекос і деформація призводить до поломки. 
 - якщо поставити щось важкеньке на корпус зверху. Буде достатньо декількох книжок, наприклад.
 - якщо переносити ноутбук з місця на місце, тримаючи його за кришку.
 - ну і найпростіше - удар, падіння, залиття - тобто явний фізичний вплив.
 Якщо не брати до уваги останній пункт, то лідерство у списку посідає саме варіант із відкриттям і закриттям. Робити це правильно так:
 - триматись за обидва кути кришки
 - триматись по центру.
 В обох випадках не виникає перекосу всього корпусу екрану. 
 Ця шкідлива звичка, до слова, призводить з часом до вирваних (чи зламаних) петель, і, відповідно, до пошкодження частин корпусу. Погортайте наш блог чи фотогалерею у гуглі (візитівка сайту, там є фотогалерея всього того добра, яке ми ремонтуємо), в ній є багато прикладів виламаних петель, корпусів та ін.

 

Що маємо у підсумку?

 


 Заміну матриці.

Ми встановили ("підкинули", розм.) інший дисплей, під час тестування таких дефектів, як описувалося на початку, виявлено не було. Шлейф цілий-цілісінький, датчик також живий-здоровий, тож ремонт завершено.
 

Наостанок (нам завжди є що додати:). Дедалі частіше зустрічаються однакові симптоми несправності для різних деталей ноутбука, тому не поспішайте їх купувати самотужки без діагностики тих, чиїм хлібом є ремонт ноутбуків (ми саме такі:)). Жодна стаття в інтернеті(навіть та, де інформація має стверджувальний характер) не зможе дати 100-відсоткову гарантію точного діагнозу. Скористайтесь послугами нашої майстерні - повірте, правильна діагностика збереже ваш час і гроші.

 

©2010 - 2024 Ua-Service.net | Усі права захищені.