Notice: Use of undefined constant MSG_SITE_IN_BUILD - assumed 'MSG_SITE_IN_BUILD' in /home/uaserv00/ua-service.net/www/libraries/Site.php on line 1683
Ремонт корпуса ноутбука – статті | Ua-service  
   
ua.service.net@gmail.com    
03 жовтня 2016

Ремонт корпуса ноутбука

Ремонт корпуса ноутбука

Зламався корпус ноутбука, що робити?

З кожним роком кількість людей, які цікавляться у всюдисущого гугла "де придбати корпус для ноутбука" чи "як відремонтувати корпус ноутбука", "розійшовся/розходиться корпус ноутбука" - стрімко росте. Причина цього криється у двох речах.

Неякісний пластик


Гомер Сімпсон

Тут можна довго висловлювати обурення, але якщо коротко, то сучасні моделі (вироблені вже після 2012 року) страждають на поломки корпусу, незалежно від вартості ноутбука: чи то ноутбук за 300 доларів, чи за 1000 доларів - це не вбереже Вас від проблем з корпусом. Виробники сміливо втілюють тенденцію на здешевлення виробництва і поки що не збираються нічого змінювати на краще. Тому пластик стає дуже крихким вже через рік (або трохи більше) користування.
 

Порушення правил експлуатації ноутбука

Розглянемо такий аспект неправильного поводження з пристроєм, а саме : як ви відкриваєте і закриваєте кришку ноутбука? Якщо Ви тримаєте кришку екрану по центру - все правильно, не змінюйте тактики. Якщо ви тримаєте кришку за один з її кутів - ця стаття для Вас:) В чому проблема? Коли кришка екрану закривається/відкривається тільки за один з кутів, перкошується корпус та неправильно розподіляється навантаження на петлі. У підсумку:
  • Розходиться верхній і нижній корпус. Що відбувається всередині корпусу? В нижньому корпусі (днище або ж "корито", корпус материнської плати) випамуються кріпильні втулки, куди вкручуються болти, які кріплять петлі до корпусу ноутбука (див. фото). Отже, петлям вже немає до чого кріпитися і з кожним наступним закриттям/відкриттям, корпус доламується: спочатку з`являються тріщини, а згодом і зовсім відламуються шматки пластику.

    Ремонт втулок на корпусі
     
  • Пошкоджується корпус екрану – кришка й рамка. Історія така ж, як і з верхнім і нижнім корпусом: виламуються кріплення петель, іноді ламаються й тримачі екрану (частина механізму, плоскі металеві пластини по обидва боки екрану). У підсумку: розходиться корпус екрану, петля може вирвати частину пластику на кришці чи рамці.
     

Зламався корпус ноутбука, що робити?

Почну з того, чого не варто робити - намагатись склеїти корпус суперклеєм. Він не буде тримати частини корпусу, до того ж, його дуже важко видалити - це спричинить додаткові витрати при ремонті.

Відновлення корпусу можливе лише за допомогою спеціальних клейових сумішей. Якщо вже ми говоримо про відновлення (ремонт) корпусу, то варто доповнити, що це можливо за умови збереження цілісності копусу - тобто, щоб від нього не були відламані шматки пластику. В усіх інших випадках (зокрема і в тих моделях, де використовується металізований пластик) - майстерня рекомендуватиме замінити корпус на новий.
Проблему зламаного корпусу треба вирішувати. В чому криється небезпека? Всі деталі ноутбука повинні чітко фіксуватися в корпусі. Наприклад, якщо є перекошення в області нижнього корпусу (днища) - материнська плата також перекошується й деформується, в її прошарках можуть утворюватися мікротріщини, які не ремонтуються взагалі. Та ж історія і з екраном: зазвичай він розшаровується чи може тріснути. І те й інше лікується тільки заміною на новий. Також існує ряд побічних несправностей у вигляді вирваного з материнської плати роз`єму для шлейфу екрану чи wi-fi антени.
Підсумую.
Здебільшого поламаний корпус можна відремонтувати. Наша майстерня полагодила багато ноутбуків з несправним корпусом. Послуга "відновлення кріпильних втулок" - стала чи не найпопулярнішою останнім часом. Бо це дієво й дешевше. У крайньому разі - завжди можна замінити корпус. Але для того, щоб ноутбук прослугував вам ще багато років, запам`ятайте одне просте правило - відкривати кришку екрану по центру, або ж тримаючись за обидва її кути одночасно, для рівномірного розподілу зусиль на петлі. (візуалізація:). див. фото)
P.S. Хто не запам`ятав - ласкаво просимо до майстерні! :) З повагою, Ua-serviceЯк правильно відкривати й закривати ноутбук
©2010 - 2024 Ua-Service.net | Все права защиищены.